Onderhoudsadvies: Lakvloeren

Na behandeling van de vloer, na 8 uur beloopbaar en na 48 uur volledig belastbaar. Voor wekelijks onderhoud gebruikt u de bijgeleverde Silopark. Dit is een neutrale reiniger die de laklaag niet aantast.

Benodigdheden:

 

Ga als volgt te werk:

Vul de emmer met 5 liter warm water en 100 ml Silopark. Breng steeds met een uitgewrongen mop het dweilwater aan. Spoel de mop iedere keer goed uit. Dweil op deze manier de gehele vloer.

Onderhoudsbeurt:

U kan er voor kiezen de vloer 1 keer in de twee jaar op te wrijven met polish (Silolux). Hiervan gaat de extra matte lak alleen wel iets meer glimmen. Wilt u dit niet is het een optie om als er slijtplekken inkomen een extra laklaag aan te brengen.

Luchtvochtigheid:

De relatieve luchtvochtigheid in huis moet tussen de 50 en 70 % (te meten met een hygrometer) zitten om uw vloer optimaal te houden. Zit deze eronder, dan zou er vanaf 1 oktober tot 1 april (gemiddeld stookseizoen) een luchtbevochtiger in huis moeten staan.

Vilt:

Om krassen te voorkomen adviseren wij om dikke viltdoppen, plakstrippen of softwielen (voor bureaustoel) te gebruiken onder de meubels. Let op vilt slijt. Op veel verschuivende meubelen dient het vilt 1 keer per jaar vervangen te worden.

Voor verdere informatie over gebruik en verkoop van onderhoudsmiddelen, luchtbevochtiging en vilt verwijzen we u graag naar onze webwinkel www.houtonderhoud.nl

Parketleggers bedrijf gespecialiseerd in

Traditioneel parket/patroon vloeren Parket/patroon vloeren Niets is voor ons te gek!
Planken vloeren Planken vloeren Bekijk ons aanbod planken vloeren
Laminaat vloeren Laminaat vloeren Wij leveren en plaatsen alle topmerken!
Trappen Trappen Wij renoveren ze!
Direct persoonlijk advies? Bel: 030 - 207 46 66 ma t/m vr 08:00 - 20:00